spring naar de tekst

cssscan - een browser extensie voor css stijlen

cssscanis een browser extensie waarme je devtools minder snel hoeft te gebruiken om de CCS stijlen van een item op een webpagina te bekijken. Cssscan geeft je de mogelijkheid om over elk item van een pagina te hoveren, de stijlen verschijnen dan in een kader en met een klik kopieer je ze naar het klembord. Je kan de stijlen dan direct in je stijlsheet plakken en gebruiken.

css screenshotAls je de extensie activeert dan krijg je een balkje met wat menuopties. Voor de positie van het balkje kan je kiezen uit boven- of onder in de browser. Er zijn knoppen om cssscan te pauseren of helemaal te sluiten. Cssscan is te ook te bedienen met keywboard shortcuts. Er is een knop voor feedback en er is een knop voor enkele opties. Zo kun bijvoorbeeld ook de hoverstijlen kopieren of nesten voor SASS of LESS en je kan er voor kiezen om een grid over de pagina te plaatsen. Ik gebruik cssscan nu enige tijd. Als ik op een mooie site kom dan is het heel handig om even snel wat stijlen te checken. Het is nog geen gewoonte om cssscan tijdens het developen te gebruiken. Ben nog iets te veel aan de devtools gewend. Maar als je even snel wat stijlen wilt knippen en plakken dan is het zeker geweldig. Cssscan is te krijgen als extensie voor Chrome en Firefox. Safari is op dit moment in de maak.

Cssscan is niet gratis. De normale prijs is $ 29.99. cssscan is echter vaak in de aanbieding.Gepubliceerd op 24 mei 2019 door Renee de Kruijf

cssscan logo